Egaliseren

Een mooie, nieuwe PVC vloer moet natuurlijk professioneel en duurzaam gelegd worden. Het is namelijk niet de bedoeling dat deze na een aantal jaar al vervangen moet worden, omdat de vloer er niet goed meer uitziet. Wil je dit voorkomen?  Laat dan eerst jouw vloer egaliseren voor je jouw nieuwe PVC vloer laat leggen.

Het egaliseren van een PVC vloer houdt in dat de vloer vlak wordt gemaakt of op hoogte wordt gebracht vóór de PVC vloer wordt gelegd. Hierdoor krijg je een egale ondergrond. Waarom dit nodig is? Omdat anders alle oneffenheden die onder een PVC vloer liggen zichtbaar worden. Of het nu gaat om een korreltje of zink in de vloer: na verloop van tijd wordt dit zichtbaar en zie je dit doordrukken in jouw PVC vloer. Omdat het egaliseren van een vloer geen eenvoudige klus is, adviseren wij altijd om dit te laten doen door een bedrijf met kennis en ervaring.

Het egaliseren van een PVC vloer: zo werken wij
Heb jij recent een nieuwe PVC vloer gekocht? Naast een legservice bieden wij ook een service om jouw vloer te egaliseren voor de PVC vloer wordt gelegd. Vooral wanneer je PVC in een veel gebruikte ruimte gaat leggen, zoals de woonkamer, is een geëgaliseerde vloer belangrijk. Wanneer er een korreltje onder de PVC vloer zit en je hier regelmatig overheen loopt, breng je dit korreltje keer op keer in contact met de PVC vloer. Al zit er maar één klein puntje in: je ziet dit niet direct, maar na verloop van tijd kan dit zichtbaar worden in het strijklicht op je PVC vloer.

Of het nu gaat om een gevlinderde betonvloer of een zandcementvloer: wij egaliseren iedere vloer. Hoe wij dit doen? Wij komen graag eerst bij je langs om de vloer te beoordelen. Om wat voor vloer gaat het? En hoe ziet deze eruit?

Ligt de vloer er heel mooi in en is deze zo glad dat alleen de top moet worden afgeschuurd? Dan doen wij dit. Gaat het om een vloer met een wat grove structuur en zijn er verschillende puntjes zichtbaar? Dan schuren wij de toplaag licht. Vervolgens brengen wij een Egaline laag aan. Deze laag zorgt ervoor dat de bovenlaag van jouw vloer volledig egaal is en jouw nieuwe PVC vloer probleemloos kan worden gelegd.

Tijdens de eerste kennismaking kunnen wij direct beoordelen of wij een vloer moeten egaliseren of dat alleen voorschuren al voldoende is. Ook zien wij of we een vloer kunnen plakken of deze zwevend moeten leggen. Dit is namelijk afhankelijk van de soort PVC vloer die gekozen is.

 

De verschillende soorten PVC
Naast de standaard, dryback PVC vloer die vastgeplakt moet worden, kan een dryback PVC vloer ook semi-zwevend gelegd worden. Bij het vervangen van de vloer is deze eenvoudig af te voeren, omdat de PVC vloer niet vast zit aan de bestaande vloer. Daarnaast heb je het voordeel dat lichte zinken in de bestaande vloer geen belemmering vormen voor het leggen van een PVC vloer.

Heb je gekozen voor een PVC vloer die je semi-zwevend kunt plakken? Dan wordt de vloer geëgaliseerd door middel van een plakrol van 3mm dik. Aan de bovenkant van deze plakrol zit beschermfolie met een plaklaag eronder. Hierover wordt de PVC vloer gelegd. Deze manier van leggen wordt semi-zwevend leggen genoemd, omdat de vloer vast en toch vrij van de ondergrond ligt.

Daarnaast is er ook klik PVC. Deze soort PVC werkt eigenlijk hetzelfde als laminaat en wordt in elkaar geklikt. Omdat het, net als bij laminaat, van groot belang is dat je een vlakke vloer hebt, is het altijd nodig om hiervoor de juiste ondergrond aan te schaffen.

Meer weten over onze diensten? 

Overweeg je om een nieuwe vloer te kopen? Of wil je gebruik van onze legservice? Neem gerust contact met ons op, zodat wij je kunnen vertellen over de verschillende mogelijkheden.


Nog niet overtuigd? Dit zeggen anderen!

31 mei 2023

Dank je voor de snelheid waarmee mijn laminaat vloer is vervangen door jullie vakmannen
Goedkoper dan een bouwmarkt en van Europese kwaliteit.

31 mei 2023

Het duurde even om onze droomvloer te kunnen leggen, wegens vertragingen in de bouw 3x verzet
zonder problemen! Bedankt voor het geduld en mooie PVC vloer

13 juli 2023

Wat een goede service,
Bedankt mannen voor de prachtige houten visgraat!

25 oktober 2023

Top mannen! Mijn molen heeft een maatwerk Versailles, een van de bedrijven die wel op tijd geleverd
hebben en verwachtingen overtroffen hebben!

Bel ons

Bereikbaar van 09:00 tot 17:00

040-3021505

Mail ons

Gemiddeld binnen 2 uur reactie

paul@eagle-vloerenfabriek.nl

Ons aanbod

Bekijk ons productaanbod

Bekijk assortiment